Vi Tillsammans

Senaste inläggen

Av Milla - 12 september 2015 22:37

Igår blev de till å stapla ved. Hade ledig kväll från renoveringen av hästtransporten iom att vi hade främmande.

Tog och bakade en krusbärspak paj till kvällens film mysa, den vart rejält syrlig. Inte supernova, men tillräckligt God för att inte sluta äta den ; ) Ja o Katti prövade oss fram.... men tror de blir marmelad av resten av krusbär.

Av Milla - 9 september 2015 11:21

Igår gjorde vi ett ryck med transporten igen, som var välplanerat. Så ikväll blir de till att lägga in golvet. Längtar tills hela transporten är färdig nog att börja motivmåla den. Kommer bli roligt, men antagligen kommer de ta lite tid! Så här såg de ut under kvällen igår;

Fick till dörren också, som inte alls passade efter vi rätade balkarna på själva transporten. Den är lite "trång", men då kommer den ju inte skallra iaf! Vet inte alls va förra ägarna egentligen gjort med transporten för att få till de så!! Tror ärligt de backat/kört på något nu när ja lägger ihop alla skadorna som fanns.

Harry (ligger i bilen brevid buren) och Pricken va med och övervakade kvällens arbete.

Målad invändigt samt silikonet runt HELA ramen utvändigt, för att minimera risken för vattensamling så mycket vi kan. Har en liten bit kvar på ena långsidan, då silikon er tog slut. Men de fixar vi ikväll. Åsså ska de på silikon innanför däcken också, men de tar vi när vi tar av däcken för att sätta tillbaka stänkskydden...(eller vad de heter ...)

Jag hann tom börja packa lite ved i släpvagnen. Måste köra hem de i helgen! Vill ju ha de varmt i vinter! =)

Av Milla - 9 september 2015 11:07

Har hunnit en del sen ja skrev sist. Hämtade en hästtransport ned hö igår, så vi har tills storlasset kommer med lastbil. Vi hade lite mys utanför stallet medans pojkarna bekantade sig med nya hästen Piltur. Ja fast ny o ny är han väl inte direkt, de stod i samma stall förut o gick i hagarna brevid varann då. Calle ville hälsa lite men Kroken tyckte inte om den idén. Calle e Krokens kompis å ville inte att Piltur skulle få va med han. Dom är otroliga dessa djur, var å en med sin egen personlighet! Så nu är alla hästar hemma vid stallet!

Så här ser det ut när vi har stallträffar, vi är ett helt fantastiskt gäng!!

Av Milla - 5 september 2015 00:23

Idag har de gått en vecka sen vi ställde in hästtransporten i verkstan. Idag började vi montera upp de nya. Men de syns redan nu va bra de blir med ert grått släp ist för vitt. Så nöjd med mitt färgval! =D

Kom hem lite efter 22 ikväll, å kom på att ja måste slå in presenten till Rasmus som ska döpas imorgon. Totalt glömt bort de! Vi har inte valt en "traditionell" dopgåva, men den kommer bli alles rätt. De är min kusin o makens bästis sen barnsben, som ska döpa sin pojke. Jag ska hem till dem tidigt imorgon bitti för att ficka håret på storesystrarna, så de är väl dag å krypa till kojs. Natti natt!

"METAL KID"

Av Milla - 4 september 2015 00:16

Hjälpte Hanna med hundarna idag, då Junior är dålig i magen å Hanna inte kunde vara ledig från jobbet. Haft mys i soffan framför tv'n samt lite lek. Dom kommer imorgon med, Harrys kompisar!

Jag å maken var iväg och fixade lite på hästtransporten ikväll. Blev inte så länge, då vår kompis Katti kom ikväll å sover över. De är inte lika ofta som förr iom att hon har egen bil nu, så då vill man ju passa på å umgås. Så när vi kom hem hade hon plockat fram kvällsfika, ostfralla och te - mmm!

Larsa hann med att slipa halva rampen, efter att ja skrapat bort de gamla dekalerna. Använde en egengjord modell av flatmejsel att skrapa med, vasst slipad. De gick jättelätt att få bort, trots att de va lite tungt. Trodde de skulle va mycket svårare.

Sen målade ja lite, bla insidan på ett par väggar och påbörjade övre luckan på rampen.

Av Milla - 2 september 2015 00:54

Glömde ju tala om att jag har världens underbaraste make!! Idag när han kom hem från jobbet hade han varit på Hööks och handlat shortchapsen jag ville ha. De är kärlek de, iallafall i en hästtjejs ögon! Älskar dig Larsa!!

Nu ska ja pröva sova igen, tagit till lite bättre resurser nu.
Go'natt!

Av Milla - 1 september 2015 18:04

Började med en kaffe inne hos Hanna. Sen mockade vi ur Vindas hage, då våra pojkar betat ner gräset där så de inte är så mycket tills Vinda kommer hem. Hundarna sprang fram o tillbaka å lekte å hade sig. Roligt och kolla på hur de busar.

Sen gick ja å målade första lagret med täckfärg på väggarna till transporten . Kul att se skillnaden från vitt till grått. Ska bli så spännande när vi börjar sätta upp dem!!

Gick förbi Vinda när jag gick från stallet, passade på å hälsa lite!

Vinda är nog den finaste islandshäst ja känner! Jättefin och snäll, å enormt fotogenisk!

Av Milla - 30 augusti 2015 23:29

Hann inte alls med allt som vi planerat hinna med denna helg. Men jaja, de e bara å gilla läget. Orkar inte höra nå avancerat inlägg ikväll, sjukt trött. Får uppdatera senare och med mera bilder.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se